No. 50 (2012)
Articles

Comparison of macroelement and microelement contents of conventionally and organically grown crops

Published December 16, 2012
Veronika Fejes
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezıgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi, Minıségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Zoltán Győri
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezıgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi, Minıségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Zsuzsa Bardócz
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezıgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
pdf

APA

Fejes, V., Győri, Z., & Bardócz, Z. (2012). Comparison of macroelement and microelement contents of conventionally and organically grown crops. Acta Agraria Debreceniensis, (50), 87-92. https://doi.org/10.34101/actaagrar/50/2571

Nowedays one of the most important issues to discuss is the healthy nutrition: feeding our bodies with high quality nutrients, which is free of chemical residues. The demand for healthy and nutritious food is increasing worldwide, that results in the growing popularity of consumption of organic food. Several studies dealing with the nutrient content of traditional and organic food have been published lately, since it became clear that eating food contaminated with chemical residues damage to health, food and the environment. Therefore it would be desirable to find out if organic food is really superior to conventional one. In our study we analyzed the dry matter, ash, macroelement and trace element content of organically and conventionally grown crops (carrot root, potato tuber and parsnip). Our results provide further information to consumers about the nutritional value of organic and conventional crops.

Downloads

Download data is not yet available.