No. 50 (2012)
Articles

Methods for detention of lipid rancidity

Published 2012-12-16 — Updated on 2020-09-08
Mária Nagy
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet
Zoltán Győri
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet
Mária Borbélyné Varga
Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet
pdf

APA

Nagy, M., Győri, Z., & Borbélyné Varga, M. (2020). Methods for detention of lipid rancidity. Acta Agraria Debreceniensis, (50), 117-120. https://doi.org/10.34101/actaagrar/50/2576 (Original work published December 16, 2012)

There are various methods available for measurement of lipid oxidation in foods.Changes in chemical, physical, or organoleptic properties of fats and oils during oxidation may be monitored to assess the extent of lipid oxidation. However, there is no uniform and standard method for detecting all oxidative changes in all food systems. The available methods to monitor lipid oxidation in foods and biological systems may be divided into two groups. The first group measures primary oxidative changes and the second determines secondary changes that occur in each system.

Downloads

Download data is not yet available.