No. 27 (2007)
Articles

Studying of quality parameters of Hungarian and Greek honey samples

Published November 15, 2007
Éva Széles
1Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Élelmiszertudományi Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Mária Borbély
Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Élelmiszertudományi Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
József Prokisch
Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Élelmiszertudományi Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Béla Kovács
Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Élelmiszertudományi Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Ilias Vlachos
Athéni Agrártudományi Egyetem Agrárközgazdaságtani és Vidékfejlesztési Tanszék
Eleftherios K. Alissandrakis
Athéni Agrártudományi Egyetem Méhészeti Laboratórium, Athén, Görögország
Paschalis C. Harizanis
Athéni Agrártudományi Egyetem Méhészeti Laboratórium, Athén, Görögország
Zoltán Győri
Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Élelmiszertudományi Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
pdf

APA

Széles, Éva, Borbély, M., Prokisch, J., Kovács, B., Vlachos, I., Alissandrakis, E. K., Harizanis, P. C., & Győri, Z. (2007). Studying of quality parameters of Hungarian and Greek honey samples. Acta Agraria Debreceniensis, (27), 147-153. https://doi.org/10.34101/actaagrar/27/3118

Honey has been a valuable food for mankind since ancient times. It was the only sweetener until the start of industrial sugar mass production. Honey plays an important role in our nutrition and its positive effects on health are well-known. The quality of Hungarian honey is perfect, so it is very important to safeguard and monitor its quality continuously and to build up a good traceability and quality assurance system. For such a system, it is necessary to study the nutritional properties and the origin of different honey samples. In our study, we study Hungarian and Greek honey.

Downloads

Download data is not yet available.