Folyóiratcikk
Tudatos táplálkozás, avagy mit is tudunk a halról?
Megjelent:
2020-08-21
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc
Copyright (c) 2015 Szolnoki Főiskola
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Hogyan hivatkozzuk
Kiválasztott formátum:
APA
Rusznák, D. (2020). Tudatos táplálkozás, avagy mit is tudunk a halról?. Economica, 8(1), 50-53. https://doi.org/10.47282/ECONOMICA/2015/8/1/4550
Absztrakt
Az év végétől hatályos 1169/2011/EU Európai Uniós rendelet új kérdéseket vet fel a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásával kapcsolatban. A vonatkozó előírások számos tekintetben szigorodnak és a korábbinál részletesebb tájékoztatást írnak elő. A nem feldolgozott élelmiszerek azonban továbbra is mentesülnek a tápértékjelölés alól, így például a halakban a takarmányozás során felhalmozódott különböző segédanyagokról már nem értesülhet a
fogyasztó.