Folyóiratcikk
Tudatos táplálkozás, avagy mit is tudunk a halról?
Megjelent:
2020-08-06
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc
Copyright (c) 2014 Szolnoki Főiskola
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
How To Cite
Kiválasztott formátum:
APA
Rusznák, D. (2020). Tudatos táplálkozás, avagy mit is tudunk a halról?. Economica, 7(1), 117-120. https://doi.org/10.47282/ECONOMICA/2014/7/1/4315
Absztrakt
Az év végétől hatályos 1169/2011/EU Európai Uniós rendelet új kérdéseket vet fel a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásával kapcsolatban. A vonatkozó előírások számos tekintetben szigorodnak és a korábbinál részletesebb tájékoztatást írnak elő. A nem feldolgozot élelmiszerek azonban továbbra is
mentesülnek a tápértékjelölés alól, így például a halakban a takarmányozás során felhalmozódot különböző segédanyagokról már nem értesülhet a fogyasztó.