Szerzői útmutató

Tisztelt Szerző!

A kéziratok teljes bírálati folyamata az ojs.lib.unideb.hu/economica rendszerben történik. Leendő szerzőink ezen a felületen tudják beküldeni kéziratukat és végigkövetni a bírálati folyamatot.

Cikk feltöltéshez a szerzői regisztráció szükséges. mely során kérjük az "olvasó" szerepkör mellett a "szerző"-t is jelölje meg. Amennyiben lektori feladatokat is ellát lapunknál, kérjük, mindhárom szerepkört (olvasó, szerző, szakmai lektor) jelölje.

FONTOS! Kérjük, a regisztrációnál győződjön meg róla, hogy a publikációs felületen belül az ECONOMICA  folyóirat aloldalán áll, és ott kattintson a regisztráció gombra, csak így tud később cikket feltölteni.

A regisztrációhoz szüksége lesz ORCID azonosítóra, amelyet az orcid.org felületen készíthet el.

"Beküldések" menüpont "Új beküldés" fül kiválasztásával kezdhető meg a bírálásra szánt anyag feltöltése. Név, affiliáció és bármilyen szerzőre utaló információ NÉLKÜLI dokumentum feltöltése szükséges, különben a kézirat visszaküldésre kerül.

A feltöltött kézirat doc vagy docx formátumú legyen.

 

 A "metaadatok megadása" fülön kérjük a tanulmány adatainak pontos megadását. Ha névelővel kezdődik a cím, a névelőt előtagként kell megadni. Ha nem névelővel kezdődik a cím, előtagként a "space" billentyűt kell leütni. A "típus" (type) pontba a "szöveg" (text) szó kerüljön. A cím, az absztrakt, valamint a kulcsszavak angolul is kerüljenek megadásra. A kulcsszavakat egyesével kell megadni, mindegyik után az "enter" leütése szükséges.

Formai ajánlás

Minden benyújtott kézirat mellé egy aláírt Szerzői nyilatkozatot kell mellékelni, melyben a szerzők kijelentik, hogy a kutatást ők tervezték és végezték el, valamint részt vettek a kézirat megalkotásában, annak tartalmát jóváhagyták.

A folyóirat nem számol fel semmilyen cikkfeldolgozási vagy megjelentetési díjat.

A beküldött szöveg kötelező elemei

  • docx / .doc formátumban benyújtott magyar nyelvű kézirat;
  • terjedelem: minimum x ezer, maximum x ezer karakter hosszú (szóközökkel, absztrakttal, irodalomjegyzékkel, stb. együtt);
  • kézirathoz mellékelt angol nyelvű absztrakt, amelynek terjedelme minimum x, maximum x karakter (szóközökkel);
  • ábrák, táblák külön excell filében is mellékelve, munkalaponként egy ábra/tábla, a szükséges háttér-adatokkal
  • Az Economica folyóirat - APA hivatkozási stílusra alapozó - hivatkozási stílusának (leírását ld. lentebb) pontos használata, vagy szoftveres hivatkozáskezelő (EndNote, Zotero stb.) használata esetén APA (hatodik kiadás) hivatkozási stílus pontos használata.

A részletes szerzői útmutató itt található.