Copyright

 

Az Economica cikkei Open Access cikkek, és a Creative Commons Attribution License feltételei szerint kerülnek közzétételre. Afolyóratban publikáló szerzők megtartják cikkeik szerzői jogát, ugyanakkor beleegyeznek abba, hogy cikkeiket a Creative Commons CC-BY 4.0 License (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) feltételei szerint teszik közzé, amely lehetővé teszi harmadik felek számára a publikáció másolását és újraelosztását bármilyen médiumban vagy formátumban, valamint az anyag újrakeverését, átalakítását és továbbfejlesztését bármilyen célból, akár kereskedelmi céllal is, azzal a feltétellel, hogy megfelelő hivatkozást adnak meg, a licencre mutató linket adnak meg, és jelzik, ha változtatásokat végeztek. 

A felhasználóknak joguk van a cikk másolására, terjesztésére és továbbítására, a cikk átdolgozására, valamint a cikk kereskedelmi felhasználására. A CC BY licenc lehetővé teszi a nyílt hozzáférésű cikkek kereskedelmi célú további felhasználását, amennyiben a szerzőt megfelelően feltüntetik. Ez a licenc lehetővé teszi a terjesztést és a sokszorosítást bármilyen adathordozón, feltéve, hogy az eredeti művet megfelelően idézik.

A cikk egészének vagy részleteinek bármilyen médiumban történő felhasználásához a következő formában és tartalomban megfelelő hivatkozás szükséges: , Szerző, megjelenés éve, cikk címe, folyóirat címe, kötet, szám, DOI.

A kézirat benyújtása a folyóirathoz azzal jár, hogy amennyiben a folyóirat elfogadja a kéziratot publikálásra, a szerzők beleegyeznek abba, hogy az első publikációs jogok automatikusan átkerüljenek a folyóirathoz, és engedélyezik, hogy a folyóirat DOI-t alkalmazzon a cikkeikre, valamint hogy azokat adatbázisokban és indexekben archiválja. A cikkek szerzői jogai a szerzőknél maradnak.

Az Economica nem vállal garanciát vagy garanciát a honlapon megjelenő anyagok pontosságára vonatkozóan. Az emberi és mechanikai hibák, valamint egyéb tényezők lehetősége miatt a Economica semmilyen körülmények között nem vállal felelősséget az esetleges hibákért vagy hiányosságokért. A szerző fenntartja a korlátlan szerzői és kiadói jogokat.