No. 40 (2010)
Articles

Macro element contents of different genotype cows’ milk

Published December 1, 2010
Katalin Hódi
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Állattenyésztéstudományi Intézet, Debrecen
Zoltán Szendrei
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Állattenyésztéstudományi Intézet, Debrecen
Béla Kovács
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Állattenyésztéstudományi Intézet, Debrecen
Mária Holcvart
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Állattenyésztéstudományi Intézet, Debrecen
Béla Béri
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Állattenyésztéstudományi Intézet, Debrecen
pdf

APA

Hódi, K., Szendrei, Z., Kovács, B., Holcvart, M., & Béri, B. (2010). Macro element contents of different genotype cows’ milk. Acta Agraria Debreceniensis, (40), 27-31. https://doi.org/10.34101/actaagrar/40/2700

The level of mineral elements is important factor regarding the quality of milk. The aim of our research study was to determine the content of mineral elements in milk of Holstein, Jersey, Brown Swiss, Ayrshire, Norwegian-red, Swedish-red cows in the first stage of lactation. All cows were fed with the same type (composition) of feed and they were kept under the same condition. The concentration of macroelements (K, Na, Ca, P, Mg, S) in digested milk samples was determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES).

Downloads

Download data is not yet available.