Folyóiratcikk

Nyomon-követhetőség a vajdasági fűszerpaprika termesztésben és előállításban

Megjelent:
2020-08-06
Szerzők
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc

Copyright (c) 2014 Szolnoki Főiskola

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Hogyan hivatkozzuk
Kiválasztott formátum: APA
Kovács, V., & Kovács Sárkány, H. (2020). Nyomon-követhetőség a vajdasági fűszerpaprika termesztésben és előállításban. Economica, 7(3), 208-214. https://doi.org/10.47282/ECONOMICA/2014/7/3/4450
Absztrakt

A termékek nyomon-követésének a szükségességét a vonatkozó jogi szabályozás, valamint a minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabványok is előírják. Ahhoz, hogy a nyomonkövetés megvalósulhasson a termőföldtől az asztalig, elengedhetetlen a pontos termékjelölés és a vonatkozó feljegyzések készítésének,
kezelésének szabályozottsága, valamint a technológiai fegyelem szigorú betartása. Ez különösen fontos az olyan termékek esetében, ahol az egyenletes termék minőség eléréséhez keverni szükséges az egyes tételeket. Vizsgálataink alapján a fűszerpaprika nyomonkövetés transzparenssé tételéhez szükség lenne egy nyilvános adatbázis létrehozására.