No. 48 (2012)
Articles

The effect of dried herbs on the souring of sunflower oil

Published July 31, 2012
Mária Kállai-Nagy
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Mária Borbélyné Varga
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
pdf

APA

Kállai-Nagy, M., & Borbélyné Varga, M. (2012). The effect of dried herbs on the souring of sunflower oil. Acta Agraria Debreceniensis, (48), 87-89. https://doi.org/10.34101/actaagrar/48/2459

Many herbs have antioxidant activity, which can replace the use of potencionally harmful synthetic antioxidants. Sunflower oil fortified with eight different plants and stored at room temperatur in my experiment. Specified intervals with determination of peroxide value, FFA, iodine value, anisidine value and TOTOX value followed the quality of the sunflower oil.

Downloads

Download data is not yet available.