No. 17 (2005): Special Issue
Articles

Fruit quality of sweet cherry cultivars in superintensive orchards

Published September 14, 2005
Sándor Thurzó
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Zoltán Szabó
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Imre Holb
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar Növényvédelmi Tanszék
János Nagy
Debreceni Egyetem Agrártudományi centrum Mezőgazdaságtudományi Kar Földműveléstani és Területfejlesztési Tanszék
Ervin Farkas
Alma 2000 Kft., Nagykutas
Gábor Drén
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
József Racskó
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Mária Dani
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Péter Tamás Nagy
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar Mezőgazdasági Kémiai Tanszék
Sándorné Kincses
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar Mezőgazdasági Kémiai Tanszék
Zsuzsanna Veres
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar Zöldségtermesztési Tanszék
József Nyéki
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
pdf

APA

Thurzó, S., Szabó, Z., Holb, I., Nagy, J., Farkas, E., Drén, G., Racskó, J., Dani, M., Nagy, P. T., Kincses, S., Veres, Z., & Nyéki, J. (2005). Fruit quality of sweet cherry cultivars in superintensive orchards. Acta Agraria Debreceniensis, (17), 75-81. https://doi.org/10.34101/actaagrar/17/3274

The fruit quality of 15 sweet cherry cultivars (’Canada Giant’, ’Celeste’, ’Chelan’, ’Ferrovia’, ’Germersdorfi Rigle’, ’Katalin’, ’Karina’, ’Kordia’, ’Linda’, ’Regina’, ’Sam’, ’Sandra Rose’, ’Sunburst’, ’Sylvia’ and ’Techlovan’) was studied under super-intensive growing conditions at Nagykutas. We measured the fruit diameter, fruit width, fruit height, stem length and stem weight, fruit and pit weight and the total dry matter content. There were large differences among the cultivars. These differences are due to the genetic characteristics of fruits because all other conditions were the same. For 11 cultivars, we collected fruit samples several times /2-4/. We examined on this cultivars all the above listed fruit quality parameters. When examining these samples, we have gained information how earlier or later than optimal harvest time influences fruit quality.

Downloads

Download data is not yet available.