No. 17 (2005): Special Issue
Articles

The effect of daytime and nighttime temperature on the cover colour of fruits in an apple gene bank

Published September 14, 2005
László Lakatos
Debreceni Egyetem ATC, Erőforrásgazdálkodási Tanszék, Debrecen
Tibor Szabó
Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Kht., Újfehértó
József Racskó
Debreceni Egyetem ATC, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet
Zoltán Szabó
Debreceni Egyetem ATC, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet
Miklós Soltész
Kecskeméti Főiskola, Kertészeti Főiskolai Kar, Gyümölcstermesztési Tanszék, Kecskemét
József Nyéki
Debreceni Egyetem ATC, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet
pdf

APA

Lakatos, L., Szabó, T., Racskó, J., Szabó, Z., Soltész, M., & Nyéki, J. (2005). The effect of daytime and nighttime temperature on the cover colour of fruits in an apple gene bank. Acta Agraria Debreceniensis, (17), 45-53. https://doi.org/10.34101/actaagrar/17/3270

Skin colour of fruits is an important fruit quality parameter. Fruit growers know the phenomenon that the apple colouration is very good in one year while in other years the green and red apples can be differentiated only on the basis of the morphological characteristics of the fruits. There are great differences in values of cover colour between years.
In the first step, the relationships between day and night temperature, the difference between day and night temperature and fruit skin colour should be determined. In this study, the authors investigate and quantify this relationship.

Downloads

Download data is not yet available.