No. 17 (2005): Special Issue
Articles

The effect of rootstocks on the fruit quality parameters of apple (Malus domestica Borkh.)

Published September 14, 2005
József Racskó
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Miklós Soltész
Kecskeméti Főiskola, Kertészeti Főiskolai Kar, Gyümölcstermesztési Tanszék, Kecskemét
Lejla Budai
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Zoltán Szabó
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
Ervin Farkas
Alma 2000 Kft, Nagykutas
János Nagy
Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Földműveléstani és Területfejlesztési Tanszék, Debrecen
József Nyéki
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Szaktanácsadási és Fejlesztési Intézet, Debrecen
pdf

APA

Racskó, J., Soltész, M., Budai, L., Szabó, Z., Farkas, E., Nagy, J., & Nyéki, J. (2005). The effect of rootstocks on the fruit quality parameters of apple (Malus domestica Borkh.). Acta Agraria Debreceniensis, (17), 39–43. https://doi.org/10.34101/actaagrar/17/3269

The authors studied the effect of rootstocks with different growing vigour on fruit quality of different cultivars. Research results shows that best fruit diamter and fruit weight of all cultivars are for M9 rootstock. Similar tendency was found in skin colour, but in the case of Granny Smith, MM106 rootstock is more favourable because the green skin colour is necessary for the consumers’ acceptance. Seedling rootstok has some unfavourable effects on fruit quality, thus its usage is not expedient.

Downloads

Download data is not yet available.