No. 41 (2010)
Articles

Changes of the fatty acid composition of sprouts during germination

Published December 15, 2010
Melinda-Rita Márton
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
Sándor Szép
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
Zsolt Mándoki
Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar, Kémiai- Biokémiai Tanszék, Kaposvár
Melinda Tamás
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
Rozália Veronika Salamon
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
Szidónia Salamon
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
Csaba András
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda
János Csapó
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda, Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar, Kémiai- Biokémiai Tanszék, Kaposvár
pdf

APA

Márton, M.-R., Szép, S., Mándoki, Z., Tamás, M., Salamon, R. V., Salamon, S., András, C., & Csapó, J. (2010). Changes of the fatty acid composition of sprouts during germination. Acta Agraria Debreceniensis, (41), 89-92. https://doi.org/10.34101/actaagrar/41/2686

During our research we studied the fat content and fatty acid composition during the germination and sprouting periods of the most important sprouts: wheat, lentil, alfalfa, radish and sunflower seed. In this article we present our research results during this sprouting study. The concentration of the saturated fatty acids (palmitic acid, stearic acid) decreased, the concentration of the unsaturated fatty acids increased during germination, but the tendency was not so high than was published in the literature.

Downloads

Download data is not yet available.