Search

Published After
Published Before

Search Results

  • AZ ÉTKEZÉSI TOJÁSTERMELÉSBEN ALKALMAZOTT TARTÁSTECHNOLÓGIÁK FENNTARTHATÓSÁGI KÉRDÉSEI
    Views:
    219

    Ma már egyre inkább ismert az étkezési tojás pozitív hatása, az anyatejhez hasonló, teljes biológiai értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszer. Miután relatíve olcsó, magas tápértékű komplex táplálékforrás, az emberi szervezet napi állatifehérje-szükséglete a legolcsóbban és a legkisebb környezeti terhelés mellett a tojással fedezhető. Hasonlóan más élelmiszerekhez, a tojással kapcsolatos fogyasztói igények is jelentősen változtak az elmúlt években, egyre inkább előtérbe kerül az állatjólét, valamint az egészség- és környezettudatosság, s ennek okán egyre több kérdés merül fel a különböző tartásmódokkal, különösképpen a ketreces rendszerekkel kapcsolatosan. Ennek kapcsán a tanulmány célja, hogy megvizsgálja a különböző tartásmódok fenntarthatóságbeli kérdéseit, valamint a fogyasztók egészségére és tojásfogyasztásra ható tényezőit, a releváns nemzetközi szakirodalmak és adatbázisok szintetizálása révén.

  • DOMESTIC CONSUMER HABITS, TRENDS RELATED TO FISH AND FISHERY PRODUCTS
    Views:
    137

    As a result of globalization, the consumption of fish and fishery products also boomed, thanks to the appearance of imported products. It can already be said that many fish species and processing forms are available to consumers every day. Because of this, consumer habits have changed and the consumption of fish products, which are part of a healthy diet, is becoming increasingly prominent. The aim of the article is to present the consumer habits and attitudes related to fish and fishery products at the global, European Union, and domestic level.