Beküldések

Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Ellenőrzőlista a benyújtás előkészítéséhez

A benyújtási folyamat része, hogy a szerzők ellenőrizzék le a benyújtandó anyaguk mindenben megfelel az alábbi listában szereplő elvárásoknak, és azokat a beadványokat, amelyek nem tartják be a az útmutatóban leírtakat, azokat vissza lehet küldeni a szerzőnek.

  • The submission has not been previously published, nor is it before another journal for consideration (or an explanation has been provided in Comments to the Editor).
  • The submission file is in OpenOffice, Microsoft Word, or RTF document file format.
  • Where available, URLs for the references have been provided.
  • The text is single-spaced; uses a 12-point font; employs italics, rather than underlining (except with URL addresses); and all illustrations, figures, and tables are placed within the text at the appropriate points, rather than at the end.
  • The text adheres to the stylistic and bibliographic requirements outlined in the Author Guidelines.

Szerzői útmutatók

Kéziratok formai követelménye

- Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret

- Absztrakt magyar és angol nyelven (max. 1000 karakter); cím magyar és angol nyelven

- Journal of Economic Literature (JEL) kód (1-6 db)

- Kulcsszó magyar és angol nyelven (3-6 db)

- Kézirat hossza: 30000-50000 leütés

- Egyenletek: számozással ellátva, beépített Word szerkesztővel beillesztve.

- Táblázatok: Számozás és címzés a tábla fölött középre zárva félkövér betűvel, forrás és megjegyzés a tábla alatt balra zárva dőlt betűvel.

- Ábrák: Számozás és címzés az ábra fölött középre zárva félkövér betűvel, forrás és megjegyzés az ábra alatt balra zárva dől betűvel. A képeket, ábrákat a szerzők vektoros formában (.eps, .pdf) vagy képként (.jpg, .tiff, .png, stb.) mentsék el és illesszék be a dokumentumba. A felbontás legalább 300 dpi legyen, egyébként az ábra a nyomtatás során halvány, pixeles lesz. Mivel a nyomtatott kiadás fekete-fehér, amennyiben lehetséges, kerülje a szerző a színeket, használja inkább a fekete különböző árnyalatait (10-90%). Amennyiben a szerző nem biztos az ábra minőségét illetően, azt külön (szerkeszthető) dokumentumként is töltse fel kézirata mellé.

- Táblázat és ábra beszúrása a szöveg közben történjen a megfelelő helyre.

- Kézirat formátuma: .doc vagy .docx.

- Hivatkozási forma: APA (American Psychological Association)-típus (https://www.mendeley.com/guides/apa-citation-guide). 

- Az irodalomjegyzékben fel kell tüntetni a DOI linket, amennyiben a hivatkozott irodalom rendelkezik DOI azonosítóval. Ehhez segítséget nyújt a következő oldal: https://doi.crossref.org/simpleTextQuery, mely ingyenes regisztráció után használható. A teljes irodalomjegyzék bemásolható és egyszerre kereshető, a kapott eredmény pedig minden tételhez mutatja a DOI linket, amennyiben van DOI azonosítója.

- A dupla-vak bírálat megvalósulása érdekében a dokumentumban NE szerepeljen a szerző neve, affiliációja, illetve semmilyen olyan szerzőre történő utalás, vagy információ, amelynek segítségével beazonosítható a szerző.

Kéziratok feltöltése

A kéziratok teljes bírálati folyamata az ojs.lib.unideb.hu/competitio rendszerben történik. Leendő szerzőink ezen a felületen tudják beküldeni kéziratukat és végigkövetni a bírálati folyamatot.

- Kéziratok feltöltéséhez szerzői regisztráció szükséges a "Regisztráció" fül alatt. A kéziratokat belépés után lehet beküldeni.

- "Beküldések" menüpont "Új beküldés" fül kiválasztásával kezdhető meg a bírálásra szánt anyag feltöltése. Név, affiliáció és bármilyen szerzőre utaló információ NÉLKÜLI dokumentum feltöltése szükséges, különben a kézirat visszaküldésre kerül.

- A feltöltött kézirat doc vagy docx formátumú legyen.

- A "metaadatok megadása" fülön kérjük a tanulmány adatainak pontos megadását. Ha névelővel kezdődik a cím, a névelőt előtagként kell megadni. Ha nem névelővel kezdődik a cím, előtagként a "space" billentyűt kell leütni. A "típus" (type) pontba a "szöveg" (text) szó kerüljön. A cím, az absztrakt, valamint a kulcsszavak angolul is kerüljenek megadásra. A kulcsszavakat egyesével kell megadni, mindegyik után az "enter" leütése szükséges.

A megfelelően feltöltött kéziratokat - amennyiben a szerkesztőség úgy ítéli meg - bírálatra bocsátjuk, melynek elvégzése általában 4-5 hét. A szerző a bíráló által kért módosítások elvégzése után, újra fel kell töltse a kéziratát a fent részletezett módon. A módosított kézirat mellett külön fájlban kérjük a bíráló megjegyzéseire adott részletes választ is.

Adatvédelmi nyilatkozat

The names and email addresses entered in this journal site will be used exclusively for the stated purposes of this journal and will not be made available for any other purpose or to any other party.