Beküldések

Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Ellenőrzőlista a benyújtás előkészítéséhez

A benyújtási folyamat része, hogy a szerzők ellenőrizzék le a benyújtandó anyaguk mindenben megfelel az alábbi listában szereplő elvárásoknak, és azokat a beadványokat, amelyek nem tartják be a az útmutatóban leírtakat, azokat vissza lehet küldeni a szerzőnek.

All submissions must meet the following requirements.

  • The submission has not been previously published, nor is it before another journal for consideration (or an explanation has been provided in Comments to the Editor).
  • The submission file is in OpenOffice, Microsoft Word, or RTF document file format.
  • Where available, URLs for the references have been provided.
  • The text is single-spaced; uses a 12-point font; employs italics, rather than underlining (except with URL addresses); and all illustrations, figures, and tables are placed within the text at the appropriate points, rather than at the end.
  • The text adheres to the stylistic and bibliographic requirements outlined in the Author Guidelines.

Szerzői útmutatók

Minden benyújtott kézirat mellé egy aláírt Szerzői nyilatkozatot kell mellékelni, melyben a szerzők kijelentik, hogy a kutatást ők tervezték és végezték el, valamint részt vettek a kézirat megalkotásában, annak tartalmát jóváhagyták. 

A folyóirat nem számol fel semmilyen cikkfeldolgozási vagy megjelentetési díjat.

Kéziratok formai követelménye

- Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret

- Absztrakt magyar és angol nyelven (max. 1000 karakter); cím magyar és angol nyelven

- Journal of Economic Literature (JEL) kód (1-6 db)

- Kulcsszó magyar és angol nyelven (3-6 db)

- Kézirat hossza: 30000-50000 leütés

- Egyenletek: számozással ellátva, beépített Word szerkesztővel beillesztve.

- Táblázatok: Számozás és címzés a tábla fölött középre zárva félkövér betűvel, forrás és megjegyzés a tábla alatt balra zárva dőlt betűvel.

- Ábrák: Számozás és címzés az ábra fölött középre zárva félkövér betűvel, forrás és megjegyzés az ábra alatt balra zárva dől betűvel. A képeket, ábrákat a szerzők vektoros formában (.eps, .pdf) vagy képként (.jpg, .tiff, .png, stb.) mentsék el és illesszék be a dokumentumba. A felbontás legalább 300 dpi legyen, egyébként az ábra a nyomtatás során halvány, pixeles lesz. Mivel a nyomtatott kiadás fekete-fehér, amennyiben lehetséges, kerülje a szerző a színeket, használja inkább a fekete különböző árnyalatait (10-90%). Amennyiben a szerző nem biztos az ábra minőségét illetően, azt külön (szerkeszthető) dokumentumként is töltse fel kézirata mellé.

- Táblázat és ábra beszúrása a szöveg közben történjen a megfelelő helyre.

- Kézirat formátuma: .doc vagy .docx.

- Hivatkozási forma: APA (American Psychological Association)-típus (https://www.mendeley.com/guides/apa-citation-guide). 

- Az irodalomjegyzékben fel kell tüntetni a DOI linket, amennyiben a hivatkozott irodalom rendelkezik DOI azonosítóval. Ehhez segítséget nyújt a következő oldal: https://doi.crossref.org/simpleTextQuery, mely ingyenes regisztráció után használható. A teljes irodalomjegyzék bemásolható és egyszerre kereshető, a kapott eredmény pedig minden tételhez mutatja a DOI linket, amennyiben van DOI azonosítója.

- A dupla-vak bírálat megvalósulása érdekében a dokumentumban NE szerepeljen a szerző neve, affiliációja, illetve semmilyen olyan szerzőre történő utalás, vagy információ, amelynek segítségével beazonosítható a szerző.

Kéziratok feltöltése

A kéziratok teljes bírálati folyamata az ojs.lib.unideb.hu/competitio rendszerben történik. Leendő szerzőink ezen a felületen tudják beküldeni kéziratukat és végigkövetni a bírálati folyamatot.

- Kéziratok feltöltéséhez szerzői regisztráció szükséges a "Regisztráció" fül alatt. A kéziratokat belépés után lehet beküldeni.

- "Beküldések" menüpont "Új beküldés" fül kiválasztásával kezdhető meg a bírálásra szánt anyag feltöltése. Név, affiliáció és bármilyen szerzőre utaló információ NÉLKÜLI dokumentum feltöltése szükséges, különben a kézirat visszaküldésre kerül.

- A feltöltött kézirat doc vagy docx formátumú legyen.

- A "metaadatok megadása" fülön kérjük a tanulmány adatainak pontos megadását. Ha névelővel kezdődik a cím, a névelőt előtagként kell megadni. Ha nem névelővel kezdődik a cím, előtagként a "space" billentyűt kell leütni. A "típus" (type) pontba a "szöveg" (text) szó kerüljön. A cím, az absztrakt, valamint a kulcsszavak angolul is kerüljenek megadásra. A kulcsszavakat egyesével kell megadni, mindegyik után az "enter" leütése szükséges.

A megfelelően feltöltött kéziratokat - amennyiben a szerkesztőség úgy ítéli meg - bírálatra bocsátjuk, melynek elvégzése általában 4-5 hét. A szerző a bíráló által kért módosítások elvégzése után, újra fel kell töltse a kéziratát a fent részletezett módon. A módosított kézirat mellett külön fájlban kérjük a bíráló megjegyzéseire adott részletes választ is.

Adatvédelmi nyilatkozat

A neveket, email címeket, illetve minden további személyes adatot kizárólag a folyóirat meghatározott céljaira használjuk, más célokra illetve harmadik személynek nem tesszük elérhetővé.