Szerzői jogok

A Competitio folyóirat a Creative Commons Attribution License feltételei szerint közli a kéziratokat. A szerzők beleegyeznek abba, hogy megtartják a szerzői jogokat, de a folyóiratnak adják az első közlés jogát a Creative Commons CC-BY 4.0 License (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) szerződés feltételei szerint. Beleegyeznek továbbá, hogy a kéziratok harmadik felek számára szabadon letölthetők, másolhatók, terjeszthetők, kereshetők, hivatkozhatók az eredeti forrás pontos megjelölésével.

A CC BY licenc lehetővé teszi, hogy egy harmadik fél kereskedelmi céllal felhasználja a kéziratot, amennyiben a szerzőt pontosan feltünteti, a licenc linkjét megjelöli, és jelzi, ha bármiféle változtatást eszközölt az eredeti művön.

A kézirat bármilyen médiumban történő felhasználásakor az alábbi formában szükséges hivatkozni rá: Szerző, Publikálás éve, Kézirat címe, Folyóirat címe, Évfolyam, Szám.

Egy kézirat benyújtásával a szerző beleegyezik abba, hogy, ha és amikor a kéziratot publikálja a Competitio, az első közlés joga automatikusan átszáll a folyóiratra, a folyóirat ellátja a kéziratot egy Digitálisobjektum-azonosító (DOI) számmal, archiválja és indexeli azt az adatbázisában. A szerző ezután megtarthatja a szerzői jogot.

A Competitio nem vállal felelősséget a kéziratban szereplő esetleges pontatlanságokért, hibákért. Minden felelősség a szerzőt illeti.