2018: Special issue: "student papers"
Articles

Autószimulátor tervezése Arduino Pro Micro fejlesztői platformmal

Published August 2, 2018
Gábor Szőllősi
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar
Beatrix Papp
London South Bank University School of Law and Social Sciences
Timotei István Erdei
Mechatronikai Tanszék Debreceni Egyetem, Műszaki Kar
PDF (Magyar)

APA

Szőllősi, G., Papp, B., & Erdei, T. I. (2018). Autószimulátor tervezése Arduino Pro Micro fejlesztői platformmal. Recent Innovations in Mechatronics, 1–6. https://doi.org/10.17667/riim.2018.si/31.

Az autószimulátorokat egyaránt használják szórakozásra és az autóvezetői tanulók betanítására, az autóvezetési élményéhez való hozzászoktatására. Már a 80’ évek közepén elkezdődött a különböző autószimulátorok gyártása, igaz akkor még csak arcade gépeken futottak a programok. Az egyre fejlődő videójáték ipar megköveteli, hogy minél modernebb, minél több igényt kielégítő játékhardvert és/vagy játékszoftvert dobjanak a piacra. A projektben egy olyan prototípus autószimulátor került megtervezésre és megépítésre, mely mellőzi drága elektronikai hardwareket és könnyen illeszthető a modern számítógépes szoftwarek számára. A fő fejlesztési platformnak a PC került megjelölésre.
A kormány egységet egy Arduino Pro Micro board vezérli, melynek a mozgásérzékelése egy MPU6050-es gyorsulásmérővel és giroszkóppa lett megvalósítva.