Szerzőinknek

Kéziratok formai követelménye

- Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret

- Absztrakt magyar és angol nyelven (max. 1000 karakter); cím magyar és angol nyelven

- Journal of Economic Literature (JEL) kód (1-6 db)

- Kulcsszó magyar és angol nyelven (3-6 db)

- Kézirat hossza: 30000-50000 leütés

- Egyenletek: számozással ellátva, beépített Word szerkesztővel vagy MathType programmal szerkesztve

- Táblázatok: Számozás és címzés a tábla fölött középre zárva, forrás és megjegyzés a tábla alatt balra zárva.

- Ábra: Számozás és címzés az ábra fölött középre zárva, forrás és megjegyzés az ábra alatt balra zárva. Felbontás: min. 300 dpi

- Táblázat és ábra beszúrása a szöveg közben történjen a megfelelő helyre

- Kézirat formátuma: doc vagy docx

- Hivatkozási forma: Harvard-típus (https://www.mendeley.com/guides/harvard-citation-guide)

- Az irodalomjegyzékben fel kell tüntetni a DOI linket, amennyiben a hivatkozott irodalom rendelkezik DOI azonosítóval. Ehhez segítséget nyújt a következő oldal: https://doi.crossref.org/simpleTextQuery, mely ingyenes regisztráció után használható. A teljes irodalomjegyzék bemásolható és egyszerre kereshető, a kapott eredmény pedig minden tételhez mutatja a DOI linket, amennyiben van DOI azonosítója.

- A dupla-vak bírálat megvalósulása érdekében a dokumentumban NE szerepeljen a szerző neve, affiliációja, illetve semmilyen szerzőre történő utalás, vagy információ, amelynek segítségével beazonosítható a szerző.

Kéziratok feltöltése

A kéziratok teljes bírálati folyamata az ojs.lib.unideb.hu/competitio rendszerben történik. Leendő szerzőink ezen a felületen tudják beküldeni kéziratukat és végigkövetni a bírálási folyamatot.

1. Kéziratok feltöltéséhez szerzői regisztráció szükséges a "Regisztráció" fül alatt. A kéziratokat belépés után lehet beküldeni.

2. "Beküldések" menüpont "Új beküldés" fül kiválasztásával kezdhető meg a bírálásra szánt anyag feltöltése. Név, affiliáció és bármilyen szerzőre utaló információ NÉLKÜLI dokumentum feltöltése szükséges, különben a kézirat visszaküldésre kerül.

3. A feltöltött kézirat doc vagy docx formátumú legyen.

4. A "metaadatok megadása" fülön kérjük a tanulmány adatainak pontos megadását. Ha névelővel kezdődik a cím, a névelőt előtagként kell megadni. Ha nem névelővel kezdődik a cím, előtagként a "space" billentyűt kell leütni. A "típus" (type) pontba a "szöveg" (text) szó kerüljön. A cím, az absztrakt, valamint a kulcsszavakat angolul is kerüljenek megadásra. A kulcsszavakat egyesével kell megadni, mindegyik után az "enter" leütése szükséges.

A megfelelően feltöltött kéziratokat bírálatra bocsátjuk, melynek elvégzéséhez 4-5 hét áll a lektor rendelkezésére. A szerző a bíráló által kért módosítások elvégzése után, újra fel kell töltse a kéziratát a fent részletezett módon.