No. 48 (2012)
Articles

Quality analysis of the near-infrared spectra of wheat samples

Published July 31, 2012
Éva Kónya
Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest
Géza Kovács
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet, Debrecen
Zoltán Győri
Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest
pdf

APA

Kónya, Éva, Kovács, G., & Győri, Z. (2012). Quality analysis of the near-infrared spectra of wheat samples. Acta Agraria Debreceniensis, (48), 97-100. https://doi.org/10.34101/actaagrar/48/2461

The near infrared spectroscopy is widely used in the different industries as a rapid, non-invasive analitical tool. It is suitable for identification, qualification and quantitative analysis as well. As this technique is indirect, to make accurate calibration equations we need a proper sample population. Before the quantitaive analysis, developing calibiration modells we have to collect and examine the spectra. In our study we examined wheat samples with known origins to find if there is any effect of the growing area on the NIR spectra.

Downloads

Download data is not yet available.