ORVOSTUDOMÁNY ÉS EGÉSZSÉGVÉDELEM

„Ami egynek étek, a másiknak méreg” - gondolatok az ételek okozta adverz reakciókról, intoleranciáról

Megjelent:
2024-10-26
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc

Copyright (c) 2024 Szerző(k)

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Hogyan hivatkozzuk
Kiválasztott formátum: APA
Barta, Z. (2024). „Ami egynek étek, a másiknak méreg” - gondolatok az ételek okozta adverz reakciókról, intoleranciáról. Debreceni Szemle, 32(3.), 331-339. https://doi.org/10.59424/debreceniszemle/2024/32/3./331-339
Absztrakt

A tápcsatorna hatékonyan dolgozza fel az étrendi összetevőket, a legtöbb esetben megakadályozva a kóros immunválaszok vagy más kóros reakciók kialakulását. A nemkívánatos étkezési reakciók előfordulása azonban folyamatosan növekszik.  Jelen írás célja rövid áttekintést adni az immun-  és nem immun-hátterű reakciókról, hangsúlyozva a két kategória közötti alapvető különbségeket.