Gyepgazdálkodás | Gyep | Puszta | Legelő | Legeltetés | Marha | Juh | Széna | Kárpát medence | Magyarország | Pásztor | Természetvédelem
Évf. 20 szám 1 (2022): Gyepgazdálkodási Közlemények (GS-24)
Rövid Közlemények (Short Bulletins)

Botanikai vizsgálatok természetes és telepített kecskelegelőkben

Megjelent 2022 június 9
Stilling Ferenc
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Növénytermesztési-tudományok Intézet-Növénytani Tanszék
Dr. Póti Péter
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Állattenyésztési-tudományok Intézet
Dr. Pajor Ferenc
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Állattenyésztési-tudományok Intézet
Hajnáczki Sándor
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Növénytermesztési-tudományok Intézet-Növénytani Tanszék
pdf (English)

There are new challenges for global agriculture due to the changing circumstances in natural and economical world. Many professionals mentioned that our current agricultural methods not suitable to produce proper amount and quality foods. We have to change from the conventional farming to a sustainable agriculture to reach a well performing global agriculture what consist local viable agro systems. The organic farming as one type of sustainable agriculture, is a developing sector where the market and economical competition is growing. There is an opportunity to produce high quality food without additives in Hungary based on the climate, good quality soil as well traditional plant and animal species. The hungarian government set better balance between animal husbandry and arable farming as target and focusing on family farming and organic farming.