Szerzői útmutató

Tisztelt Szerző! 

A kéziratok teljes bírálati folyamata az ojs rendszerben történik. Leendő szerzőink ezen a felületen tudják beküldeni kéziratukat és végigkövetni a bírálati folyamatot. 

Cikk feltöltéshez a szerzői regisztráció szükséges. mely során kérjük az "olvasó" szerepkör mellett a "szerző"-t is jelölje meg. Amennyiben lektori feladatokat is ellát lapunknál, kérjük, mindhárom szerepkört (olvasó, szerző, szakmai lektor) jelölje. 

FONTOS! Kérjük, a regisztrációnál győződjön meg róla, hogy a publikációs felületen belül az Gyepgazdálkodás  folyóirat aloldalán áll, és ott kattintson a regisztráció gombra, csak így tud később cikket feltölteni.  

A regisztrációhoz szüksége lesz ORCID azonosítóra, amelyet az orcid.org felületen készíthet el.  

"Beküldések" menüpont "Új beküldés" fül kiválasztásával kezdhető meg a bírálásra szánt anyag feltöltése. Név, affiliáció és bármilyen szerzőre utaló információ NÉLKÜLI dokumentum feltöltése szükséges, különben a kézirat visszaküldésre kerül.  

A feltöltött kézirat doc vagy docx formátumú legyen. 

 

 A "metaadatok megadása" fülön kérjük a tanulmány adatainak pontos megadását. Ha névelővel kezdődik a cím, a névelőt előtagként kell megadni. Ha nem névelővel kezdődik a cím, előtagként a "space" billentyűt kell leütni. A "típus" (type) pontba a "szöveg" (text) szó kerüljön. A cím, az absztrakt, valamint a kulcsszavak angolul is kerüljenek megadásra. A kulcsszavakat egyesével kell megadni, mindegyik után az "enter" leütése szükséges.