Cikkek

Az élelmiszerjelölések szerepe a fogyasztók élelmiszerválasztásában

Megjelent:
2023-12-31
Szerzők
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc

Copyright (c) 2023 Tóth Ildikó, Prof. Dr. Szakály Zoltán

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
Tóth, I., & Szakály, Z. (2023). Az élelmiszerjelölések szerepe a fogyasztók élelmiszerválasztásában. Táplálkozásmarketing, 10(2), 39-53. https://doi.org/10.20494/TM/10/2/4
Absztrakt

Az egészséges életmód egyik legfontosabb pillére az egészséges tápérték, melyben a FOP tápértékcímkék támogathatják a fogyasztókat a helyes döntés meghozatalában. A táplálkozással összefüggő civilizációs betegségek világszerte problémát jelentenek. Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen az általános jó közérzethez és számos krónikus betegség megelőzéséhez. Különös figyelmet kell fordítani a FOP tápértékek használatára a megelőzés és az egészséges döntéshozatal érdekében. Fontos, hogy az emberek a lehető legegyszerűbben tudják értelmezni az élelmiszerek tápértékét. A csomagolásnak reális és pontos információt kell nyújtania a termékről.

JEL-kód: M31