Információk

A Táplálkozásmarketing című tudományos folyóiratot 2014 szeptemberében hozta létre a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Kereskedelem Intézete. A folyóirat célja, hogy az egészséggazdasággal és azon belül az egészséget pozitívan befolyásoló piacokkal (aktív mozgás, wellness, fitness, spa, élelmiszerek és herbáriumok) összefüggésbe hozható élelmiszer- és táplálkozásmarketing kutatóinak tudományos munkássága széles publicitást kapjon. A nemzetközi népszerűsítést az összefoglalók, a táblázatok és az ábrák angol nyelvű változatai segítik.

A Táplálkozásmarketing évente két alkalommal (július/augusztus, illetve november/december) megjelenő Open Access folyóirat, tehát azonnali szabad hozzáférést biztosítunk az egyes cikkekhez azon elv alapján, hogy azok szabadon hozzáférhetővé váljanak a nagyközönség számára, ezzel biztosítva a nagyobb globális tudáscserét. Tehát a cikkek kiadói változatai az intézményi repozitóriumban elhelyezhetők és nyíltan megoszthatók. A felhasználók elolvashatják, letölthetik, másolhatják, terjeszthetik, kinyomtathatják, kereshetik, linkelhetik, vagy bármilyen más törvényes célra felhasználhatják a folyóiratban található cikkek teljes szövegét a kiadó vagy a szerző előzetes engedélye nélkül. A cikkek megjelentéséért cikkeljárási díjat (APC) és egyéb költségeket nem számolunk fel. A folyóirat dupla anonim szakmai bírálati rendszert (double blind peer review) használja a beérkező tanulmányok elbírálására. Ez azt jelenti, hogy minden cikket szakértő kollégák bírálnak el anonim módon, úgy, hogy nem tudják, ki a bírált tanulmány szerzője. A folyóirat lektorált és mindenben megfelel az előírásoknak, így a lap strukturális felépítése és követelményrendszere követi a nemzetközi standardokat. Másodközlést nem áll módunkban elfogadni! A cikkek benyújtása és megjelentetése díjmentes.

A Táplálkozásmarketing nyomtatásban is megjelenik. A nyomtatott példányokhoz korlátozott számban, a készlet erejéig hozzá lehet jutni, ebben az esetben a szerkesztőséggel emailen fel kell venni a kapcsolatot.

Az új tudományos folyóirat szerkesztőbizottságát és tudományos bizottságát úgy állítottuk össze, hogy abban egyrészt operatív (lapszerkesztési), másrészt tudományosan elismert szakemberek egyaránt részt vegyenek.

A folyóiratban megjelent tanulmányokat a Debreceni Egyetem Elektronikus Archívuma (DEA) archiválja (https://dea.lib.unideb.hu/dea/handle/2437/256134). A folyóiratnak van Sherpa/Romeo repozitórium irányvelve (https://v2.sherpa.ac.uk/id/publication/37991).

A Táplálkozásmarketing szerkesztőbizottsága elfogadja, és ahol csak tudja, alkalmazza a Committee on Publication Ethics (COPE) javaslatait (Core practices).

ISSN: 2064-8839 (Nyomtatott)
ISSN: 2631-1380 (Online)

DOI: 10.20494/TM