Cikkek

A MAKEDÓN KONYHAMŰVÉSZET TITKAI

Megjelent:
March 15, 2019
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
ILJOVSZKI, R. (2019). A MAKEDÓN KONYHAMŰVÉSZET TITKAI . Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények, 2(1), 22-24. https://doi.org/10.56309/mtkk.v2i1.9113
Absztrakt

Absztrakt

Ez a cikk a macedón gasztronómia gazdagságát mutatja be. Két hagyományos étel pontos receptjét írja le: a tavcse-gravcse babos étel és a „macedón pizzaként” ismert pasztrmalija elkészítési módját.

Abstract

This article presents the richness of Macedonian gastronomy. It gives the exact recipe for two traditional dishes: the bean dish tavche-gravche and the pastrmalija, known as the „Macedonian pizza”.

Hivatkozások
  1. Vučičeviḱ, Viktorija-Dimevska-Ančevska, Trajka-Dirjan, Liljana, Makedonska nacionalna trpeza i 150 balkanski specijaliteti, Skopje, 1993.
  2. Kaleova, Dragica, Makedonska kujna, Tetovo, Prosvetno Delo, 2009.