Cikkek

Étteremnyitás és rendezvényszervezés – avagy innovatív lehetőségek a debreceni vendéglátásban

Megjelent:
2024-03-14
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
Pajti, J. (2024). Étteremnyitás és rendezvényszervezés – avagy innovatív lehetőségek a debreceni vendéglátásban. Gazdálkodástudományi Közlemények, 6(1), 97-104. https://ojs.lib.unideb.hu/gazdalkodaskozlemenyek/article/view/14044
Absztrakt

Tanulmányomban arra a kérdésre kerestem a választ, hogy manapság milyen éttermet érdemes nyitni és azt hogyan lehet sikeressé és fenntarthatóvá tenni. További célkitűzésem volt, hogy feltárjam, egyes innovatív rendezvényeket milyen költség-jövedelem viszonyok mellett lehet lebonyolítani. Egy átfogó, alapos képet kaptam arról, hogyan és milyen étteremmel lehet sikeres vállalkozóvá és étteremvezetővé válni. Manapság nagyon fontos, hogy mindig kövessük a legújabb trendeket mind a berendezések, mind az ételek kapcsán. Érdemes a hazai ízeket ötvöző ételeket előnyben részesíteni, ám emellett fontos, hogy különböző nemzetközi ételek is megjelenjenek az étlapon. A mai vendéglátói helyzetére tekintve kockázatos egy étterem elindítása a napjainkban, de különböző források kombinációjával lehetséges alacsonyabb tőkével is megvalósítani a vállalkozást. Minden vállalkozásban vannak problémák, amelyeket türelemmel, fokozott reklámtevékenységgel és sok munkával lehet megoldani. A legfontosabb pedig, hogy az étterem sikerességét türelemmel, kitartással, önbizalommal és a legjobb minőséggel lehet fenntartani.

Hivatkozások
  1. Adizes, I. (1992): Vállalatok életciklusai, HGV Rt., Budapest 350
  2. Lehota J. (2001): Marketingkutatás az agrárgazdaságban
  3. Nábrádi A. – Felföldi J. (2008): A mezőgazdasági vállalkozások eredményének mérése. In: Üzemtan I. (szerk.: Nábrádi A. – Pupos T. – Takácsné Gy.K.) Budapest. Szaktudás Kiadó. pp. 87-104.
  4. (I1) ECO, Nagyobb kockázat ma éttermet nyitni, mint építőipari véget gründolni, http://www.eco.hu/hir/nagyobb-kockazat-ma-ettermet-nyitni-mint-epitoipari-ceget-grundolni/, (letöltés: 2015.10.26.)
  5. (I2) GFK Hungaria: Étkezési szokások. http://www.elelmiszer.hu/cikk/gfk_
  6. hungaria__etkezesi_szokasok (letöltés: 2015. 10.26.)