Cikkek

Az Agrárgazdaság Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének értékelése

Megjelent:
2024-02-19
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
Könnyű, E. R. (2024). Az Agrárgazdaság Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének értékelése. Gazdálkodástudományi Közlemények, 2(1), 41-48. https://ojs.lib.unideb.hu/gazdalkodaskozlemenyek/article/view/13752
Absztrakt

Dolgozatom célja az volt, hogy bemutassam az Agrárgazdaság Kft. gazdálkodását és arra kerestem a választ, hogy a gazdálkodásra milyen tényezők milyen mértékben hatottak. Az elemzés során kiszámított mutatók bemutatták a pozitív és negatív területeket, megmutatták, hogy mely területen megfelelő a gazdálkodás színvonala és hol vannak hiányosságok, elmaradások. Összességében elmondható, hogy a mezőgazdasági vállalkozás eredményesen gazdálkodott, kötelezettségeit teljesíteni tudta, és jelentős fejlesztéseket valósított meg az elkövetkezendő időszak eredményeinek elérése érdekében.

Hivatkozások
  1. Béhm I. (1998): Vállalkozások megítélése. Perfekt, Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Rt. Buda-pest.
  2. Bíró T. – Kresalek P. – Pucsek J. – Sztanó I. (2007): A vállalkozások tevékenységének komplex elemzé-se. Perfekt, Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Rt. Budapest.
  3. I1: http://cegvezetokklubja.cegnet.hu/1999/3/az-eves-beszamolo-adatainak-hasznositasa
  4. Kozma A. (2001): Vázlatok a számvitel tanulásához 1-2. kötet. Keletlombard Kft. Debrecen.
  5. Sándor L. – Simon Sz. – Korom E. –Matukovics G. – Pucsek J. – Sztano I. (2001): Számvitelelemzés. Perfekt, Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Rt. Budapest.
  6. Sinkovics A. (2002): Pénzügyi kontrolling, KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft. Budapest.