No. 72 (2017)

Articles

Determination methods of quality parameters of Prunus cerasus

Published May 16, 2017
Authors
Fruzsina Nagy
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézet, Újfehértói Kutatóállomás, Újfehértó
, Erzsébet Sándor
Debreceni Egyetem MÉK, Élelmiszertudományi Intézet,
, Ferenc Takács
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézet, Újfehértói Kutatóállomás, Újfehértó
View
Keywords
sour cherry contents fresh consumption
How to Cite
Selected stlye: APA
Nagy, F., Sándor, E., & Takács, F. (2017). Determination methods of quality parameters of Prunus cerasus. Acta Agraria Debreceniensis, (72), 107–111. https://doi.org/10.34101/actaagrar/72/1598

Sour cherry (Prunus cerasus) is a non-climacteric fruit. Storage optimization would enable the expansion of fresh consumption. The quality parameters are required for storage optimization. Those parameters are sugar content, acid composition, mineral content and alcohol content,
moreover it is also planned to determine antioxidants, vitamins and patulin mikotoxin under different conditions. In this paper, we demonstrate the measurement options of these parameters.

Downloads

Download data is not yet available.