Évf. 4 szám 3 (2019)
Menedzsmenttudományok

A döntően állati eredetű étrendet fogyasztók evési attitűdjeinek vizsgálata

Megjelent szeptember 9, 2019
Márk Szakály
Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet
Mihály Soós
Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet
pdf

APA

Szakály, M., & Soós, M. (2019). A döntően állati eredetű étrendet fogyasztók evési attitűdjeinek vizsgálata. International Journal of Engineering and Management Sciences, 4(3), 232–241. https://doi.org/10.21791/IJEMS.2019.3.22.

A fejlett társadalmakban realizálható civilizációs betegségek terjedése mára elérte a kevésbé fejlett társadalmakat is, a mögöttes okok között pedig első helyek között szerepel a nem megfelelő élelmiszer fogyasztás. E tanulmány a növényi alapú táplálkozással és annak jellemzőivel foglalkozik. A szerzők célkitűzése az volt, hogy a megismerjék a lakosság növényi alapú étrenddel kapcsolatos véleményeit.