Évf. 4 szám 3 (2019)
Gazdálkodástudományok

Az egészségvédő hatás szerepe a lakosság élelmiszer-vásárlásában

Megjelent szeptember 9, 2019
Dorka T Nagy-Pető
Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
pdf

APA

T Nagy-Pető, D. (2019). Az egészségvédő hatás szerepe a lakosság élelmiszer-vásárlásában. International Journal of Engineering and Management Sciences, 4(3), 181–189. https://doi.org/10.21791//IJEMS.2019.3.17.

Hazánkban, csakúgy, mint a fejlődő országok többségében, a megjelenő civilizációs betegségek nem csupán egyéni költségekként, hanem a társadalombiztosítási kiadások révén nemzetgazdasági kiadási oldalról is nagy értékben realizálhatóak. A civilizációs betegségek elterjedésének fő rizikófaktorai között a nem megfelelő élelmiszerfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya és a genetikai adottságok is megjelennek. Jelen kutatás témája az egészségvédő élelmiszerek szerepe a mindennapi táplálkozásban és a lakosság élelmiszer vásárlásában, amely a fent leírtaknak megfelelően aktuális kérdésekkel és problémafelvetésekkel foglalkozik.