Gazdálkodástudományok

Az egészségvédő hatás szerepe a lakosság élelmiszer-vásárlásában

Megjelent:
2019-09-09
Szerző
Megtekintés
Licenc

Copyright (c) 2019 by the authors

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
T Nagy-Pető, D. (2019). Az egészségvédő hatás szerepe a lakosság élelmiszer-vásárlásában. International Journal of Engineering and Management Sciences, 4(3), 181-189. https://doi.org/10.21791//IJEMS.2019.3.17.
Absztrakt

Hazánkban, csakúgy, mint a fejlődő országok többségében, a megjelenő civilizációs betegségek nem csupán egyéni költségekként, hanem a társadalombiztosítási kiadások révén nemzetgazdasági kiadási oldalról is nagy értékben realizálhatóak. A civilizációs betegségek elterjedésének fő rizikófaktorai között a nem megfelelő élelmiszerfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya és a genetikai adottságok is megjelennek. Jelen kutatás témája az egészségvédő élelmiszerek szerepe a mindennapi táplálkozásban és a lakosság élelmiszer vásárlásában, amely a fent leírtaknak megfelelően aktuális kérdésekkel és problémafelvetésekkel foglalkozik.

Adatbázis logók