Cikkek

Bormarketing, borfogyasztás és bortermelés hazánkban

Megjelent:
December 31, 2014
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc

Copyright (c) 2014 Szerző

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
Törökné Kiss, K. Ágnes. (2014). Bormarketing, borfogyasztás és bortermelés hazánkban. Táplálkozásmarketing, 1(1-2), 149-151. https://doi.org/10.20494/TM/1/1-2/22
Absztrakt

A bor egy olyan nemes ital, amelyet egyes nemzetek büszkén fogyasztanak és készítenek. A szőlőművelésnek és borkészítésnek hagyományai vannak. A nemzetközi borpiacon a hagyományos bortermelő országok mellett megjelentek a „hódító” bornemzetek. A magyar borászat nincs rossz helyzetben. Kiváló szakembereink vannak és a természeti adottságaink is megfelelőek. A borfogyasztás szokásainak vizsgálatából kiderült, hogy itthon az egyik legkedveltebb alkohol a bor, amelyet a magyarok kiváltképpen ünnepekkor fogyasztanak szívesen. Míg a hazai borfogyasztás évről évre csökken, a fiatalok körében mégis divat lett érteni a borokhoz. A magyar borkultúra szintje viszonylag alacsony, bár fejlődési pályán van. Szükséges tehát a borkultúrát javító szerveződések támogatása, kitalálása.