Cikkek

Induló sütőipari vállalkozás gazdaságossági elemzése

Megjelent:
2012-12-30
Szerző
Megtekintés
Kulcsszavak
Licenc
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

How To Cite
Kiválasztott formátum: APA
Kurmai, V. (2012). Induló sütőipari vállalkozás gazdaságossági elemzése. Gazdálkodástudományi Közlemények, 4(1), 125-132. https://ojs.lib.unideb.hu/gazdalkodaskozlemenyek/article/view/14000
Absztrakt

Egy induló pékség üzleti tervét készítettem el, azzal a céllal, hogy meghatározzam, hogy lakóhelyemen gazdaságos-e pékséget létrehozni és üzemeltetni. Meghatároztam, hogy az üzleti környezet és a saját adottságok révén van-e a vállalkozásnak realitása. Célom az volt, hogy meghatározzam a vállalkozás indításának beruházási költségeit (kezdeti tőkeigényét), valamint a működés időszakának bevételeit, költségeit és eredményeit. A beruházás gazdaságosságának értékelését elvégeztem, s ez alapján kiválasztottam a gazdaságos tervváltozatokat. Végül a gazdaságosság legérzékenyebben befolyásoló tényezőit kiértékeltem.

Hivatkozások
  1. FVM - Élelmiszerlánc-elemzési Főosztály (2009) A magyar élelmiszeripar stratégiai jelentősége.
  2. KRESALEK P. (2003): Tervezés a vállalkozások gyakorlatában, Perfekt Kiadó.,Budapest. 264 p.