Évf. 4 szám 3 (2019)

Menedzsmenttudományok

Áttekintés a vezetői információs rendszerek magyar felsőoktatásban való megjelenéséről a Debreceni Egyetem példáján keresztül

Megjelent szeptember 9, 2019
Szerzők
Vincze Szilvia
Debreceni Egyetem, Kancellária, VIR Központ
, Gebei Tímea
Debreceni Egyetem, Kancellária, VIR Központ
Megtekintés
Hogyan kell idézni
Selected stlye: APA
Vincze, S., & Gebei, T. (2019). Áttekintés a vezetői információs rendszerek magyar felsőoktatásban való megjelenéséről a Debreceni Egyetem példáján keresztül. International Journal of Engineering and Management Sciences, 4(3), 60–68. https://doi.org/10.21791/IJEMS.2019.3.6.
Licenc
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Az elmúlt években a magyar felsőoktatásban az egyre csökkenő hallgatói létszám komoly versenyhelyzetet teremtett az intézmények között, amelyben már nemcsak a hazai, hanem a külföldi egyetemek is versenytársnak bizonyulnak. Ahhoz, hogy a hazai intézmények ebben a versenyben megfelelő mértékben helyt tudjanak állni, a vezetőket olyan megfelelően strukturált, naprakész információval szükséges ellátni, amelyek képesek támogatni a döntéshozatalt. A Debreceni Egyetemen sikeresen adaptált vezetői információs rendszer évek óta működik és az adatszolgáltatásokban, ad hoc jelentésekben jelentős támogatást nyújt, azonban még sok területen van előre lépési lehetőség. A tanulmány a Debreceni Egyetem példáján keresztül a vezetői információs rendszerek fontosságára hívja fel a figyelmet.