Évf. 18 szám 1-2 (2021)

Tanulmányok

Határokon átnyúló egyesülések és felvásárlások az európai szabályozási keret tükrében

Megjelent szeptember 1, 2021
Szerző
Bakerjian Leen
Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola
Megtekintés
en
Kulcsszavak
fúziók felvásárlások határokon átnyúló vállalati Európai Unió
Hogyan kell idézni
Selected stlye: APA
Bakerjian, L. (2021). Határokon átnyúló egyesülések és felvásárlások az európai szabályozási keret tükrében. Debreceni Jogi Műhely, 18(1-2), 1–12. https://doi.org/10.24169/DJM/2021/1-2/1
Licenc

Copyright (c) 2021 Debreceni Jogi Műhely

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

A tanulmány az egyesülések és felvásárlások globális gazdaságban betöltött szerepét vizsgálja. Tárgyalja az ügyletek végrehajtásának kihívásait, előnyeit és kérdéseit a törvényesség, a társadalom és a kultúra szempontjából. Emellett egy empirikus vizsgálatot is tartalmaz, amely az egyesülések és felvásárlások alkalmazását elemzi különböző társadalmi és kulturális munkakörnyezetek jelenlétében.

Az írás kitér arra is, hogy az ilyen típusú ügyleteket milyen jogi eszközökkel szabályozzák a világ különböző területein, különösen az Európai Unióban. Kitekint az Európai Unióban az egyesüléseket és felvásárlásokat szabályozó jogi eszközökre, és megkérdőjelezi az Európai Unió alapvető szabadságainak alkalmazhatóságát a határokon átnyúló egyesülési és felvásárlási irányelvek fényében. A tanulmány vitatja továbbá az Európai Bíróságnak a letelepedés szabadságával és a határokon átnyúló M & As alkalmazásával kapcsolatos megközelítését.

Végül a cikk bemutatja a határokon átnyúló egyesülési irányelvek rendelkezéseinek hátulütőit, és megkérdőjelezi az európai jogalkotó azon döntéseit, melyeket az említett irányelvek kidolgozásakor hozott.