Információk

A Tejgazdaság című lektorált tudományos folyóirat átfogó közleményeket, eredeti közleményeket, közleményeket a gyakorlatból, valamint irodalmakat, eseményeket és híreket közöl. A szerkezeti felépítés azt a filozófiát követi, ami az elmélet és a gyakorlat egységét próbálja megteremteni. A folyóirat nyelve magyar, amit kiegészítenek a nemzetközi népszerűsítés miatt az angol nyelvű összefoglalók, táblázatok és ábrák.

A Tejgazdaság évente két alkalommal megjelenő Open Access folyóirat, tehát azonnali szabad hozzáférést biztosítunk az egyes cikkekhez azon elv alapján, hogy azok szabadon hozzáférhetővé váljanak a nagyközönség számára, ezzel biztosítva a nagyobb globális tudáscserét. Tehát a cikkek kiadói változatai az intézményi repozitóriumban elhelyezhetők és nyíltan megoszthatók. A cikkek megjelentéséért cikkeljárási díjat (APC) nem számolunk fel. A folyóirat dupla anonim szakmai bírálati rendszert (double blind peer review) használja a beérkező tanulmányok elbírálására. Ez azt jelenti, hogy minden cikket szakértő kollégák bírálnak el anonim módon, úgy, hogy nem tudják, ki a bírált tanulmány szerzője. A folyóirat lektorált és mindenben megfelel az előírásoknak, így a lap strukturális felépítése és követelményrendszere követi a nemzetközi standardokat. Másodközlést nem áll módunkban elfogadni!

A tudományos folyóirat szerkesztőbizottságát és tudományos bizottságát úgy állítottuk össze, hogy abban egyrészt operatív (lapszerkesztési), másrészt tudományosan elismert szakemberek egyaránt részt vegyenek.

A Tejgazdaság szerkesztőbizottsága elfogadja, és ahol csak tudja, alkalmazza a Committee on Publication Ethics (COPE) javaslatait (Core practices).