No. 49 (2012)
Articles

Food allergy, safety and analytics

Published November 13, 2012
Sándor Tömösközi
Budapesti Mszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék, Budapest
Lívia Hajas
Budapesti Mszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék, Budapest
Tamás Langó
Budapesti Mszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék, Budapest
Kitti Török
Budapesti Mszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék, Budapest
Zsuzsanna Bugyi
Budapesti Mszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék, Budapest
pdf

APA

Tömösközi, S., Hajas, L., Langó, T., Török, K., & Bugyi, Z. (2012). Food allergy, safety and analytics. Acta Agraria Debreceniensis, (49), 323-326. https://doi.org/10.34101/actaagrar/49/2552

The food allergy is a hypersensitivity reaction against naturally occurring proteins in food. These types of disease can cause not only personal inconvenience to the patient but serious health, food safety and food analysis, social-economic problems. The only effective treatment for these illnesses is a life-long diet avoiding the allergenic foods or components of food. In the interest of the patients’ health 14 allergenic components must be labeled on the food packaging. To meet the requirement of regulation reliable and valid analytical methods are necessary which for the most allergenic foods are not available.

Downloads

Download data is not yet available.