Meggymag kivonat – egy új termék a funkcionális élelmiszerek piacán? - Papp-Bata, Ágnes; Csiki, Zoltán; Tósaki, Árpád; Szakály, Zoltán (Táplálkozásmarketing, 2015)
Összességében Magyarország a komparatív mezőgazdasági és élelmiszeripari előnyei révén hatékony szerepet tölthetne be a funkcionális élelmiszerek kifejlesztésében, termelésében, hazai és külföldi forgalmazásában. A valódi piacképes fejlesztések, így a meggymag kivonat új generációs hungarikumként való bevezetése hazánk számára követő helyett, piacot alakító pozíciót biztosíthatna.