Ökológiai termékek piaci lehetőségei a Balaton déli vízgyűjtőjén - Szente, Viktória; Szigeti, Orsolya; Szendrő, Katalin; Fülöp, Nikoletta; Horváthné Szigedi, Katalin (Táplálkozásmarketing, 2014)
Eredményeink szerint a fogyasztók érdeklődőek az ökoélelmiszerek iránt, de ez cselekvési szinten csak korlátozott mértékben valósul meg. Az öko- és a konvencionális gazdaságok egyaránt a legnagyobb problémának a hatékony stratégia hiányát tartják. Különösen kritikus terület az értékesítés helyi szervezése és a kommunikáció, amelyek kezelése mielőbbi beavatkozást sürget.