Mi legyen egy irodalomtörténetben? Az új magyar nyelvű angol irodalomtörténet kapcsán - Bényei, Tamás (Debreceni Szemle, 2021)
Míg az utóbbi évtizedekben új magyar nyelvű francia és amerikai irodalomtörténet is született, a legnépesebb, és komoly szakmai eredményeket felmutató modern filológiai szakma, az anglisztika immár ötven éve adós azzal, hogy összegző módon is a magyar olvasók elé tárja az angol irodalomról az elmúlt fél évszázadban összegyűlt új ismereteket.