A perifériás immuntolerancia mechanizmusai: orvosi-élettani Nobel-díj 2025 - Bácsi, Attila (Debreceni Szemle, 2026)
A 2025-ös orvosi-élettani Nobel-díjat az amerikai Mary E. Brunkow és Fred Ramsdell, valamint a japán Shimon Sakaguchi kapta (1. ábra) megosztva „a perifériás immunológiai tolerancia terén elért felfedezéseikért”