Kémiai Nobel-díj 2025: a fém–szerves vázszerkezetekért (MOF) - Udvardy, Antal (Debreceni Szemle, 2026)
A kémiai Nobel-díjat 2025-ben Susumu Kitagawa (Kiotói Egyetem), Richard Robson (Melbourne-i Egyetem) és Omar M. Yaghi (Kaliforniai Berkeley Egyetem) kémikusoknak ⅓ – ⅓ – ⅓ arányban megosztva ítélte oda a Svéd Királyi Tudományos Akadémia a fém–szerves vázszerkezetek kifejlesztéséért (Metal–Organic Framework).