Az Aquaticum Debrecen Spa látogatószámának alakulása a pandémia és az orosz–ukrán háború árnyékában - Kovács, Tünde Zita; Bittner, Beáta; Gulyás, Gréta; Fazekas, Lajos; Tripo, Johanna (Debreceni Szemle, 2026)
Az Aquaticum Debrecen Spa látogatószámát vizsgáltuk 2019–2023 között, a COVID–19 pandémia és az orosz–ukrán háború energiaválsága tükrében. Panel-regresszióval igazoltuk, hogy a látogatószámot nem az esetszámok, hanem a korlátozások csökkentik szignifikánsan. Az energiaárak emelkedése nem hatott számottevően a látogatószámra.