Egy elfeledett „várostervező” mérnök – Kalenda Lóránt - Nyul, Imre (Debreceni Szemle, 2026)
Kalenda Lóránt két nagyváros, Debrecen és Pécs „várostervezője” volt, munkája meghatározta mindkét település jövőjét. Egyebek mellett a II. világháború utáni romeltakarítás és újjáépítés vezetője volt Debrecenben.