A korlátozott időtartamú egzisztálás abszurditásának elviselése : Szabálytalan rendezői közelítés Samuel Beckett: Godot-ra várva című tragikomédiája szövegének megértéséhez - Pinczés, István (Debreceni Szemle, 2025)
Absztrakt: Samuel Beckett: Godot-ra várva című művének színrevitelére készülő rendező összehasonlítja a hiteles francia és angol szerzői szöveget, elemzi az angol változat kultúrtörténeti motívumait, elkészíti az angol szöveg magyarra fordítását, és kísérletet tesz az összetett Godot-szimbólum értelmezésére