Emlékülés Kertész Andor halálának 50. évfordulója alkalmából - Nyul, Gábor (Debreceni Szemle, 2024)
Ötven éve, 1974-ben hunyt el Kertész Andor algebraprofesszor. Ebből az alkalomból rendezett emlékülést 2024. június 13-án a Debreceni Egyetem Matematikai Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának Matematikai Munkabizottsága. Az emlékülésről szóló beszámoló előtt röviden ismertetjük Kertész Andor szakmai életútját.