Petercsák Tivadar: A magyar képeslap története. Látóképek, csókküldemények ünnepi üdvözletek - Bodor, Mária (Debreceni Szemle, 2021)
Kevés olyan tárgy van, amely akár tömegével fellelhető otthonainkban és a közgyűjteményekben, ugyanakkor forgalomban van, tehát múltnak és jelennek egyaránt szereplője, illetve jövőbeli kutatások forrásbázisát képez(het)i. – Ez a talányos tárgy a képes levelezőlap, amely másfél évszázaddal ezelőtt jelent meg, mint a rövid közlendők és üdvözletek praktikus, a levelezésnél olcsóbb formája.