Megjegyzések Oravecz Imre A rög gyermekei című regénytrilógiájáról - Virágos, Zsolt Kálmán (Debreceni Szemle, 2024)
A magyar‒észak-amerikai kapcsolatok ismeretének egyik legfontosabb eleme az az ágas-bogas „sztori,” mely különböző változatokban az „amerikás” magyarok történetét meséli.