Építészet határok nélkül. Szabó János életútja - Kulcsár, Attila (Debreceni Szemle, 2024)
Az épületek kultúrák reprezentációi, az ókortól napjainkig. Stílustörekvéseik országhatárokat átlépve nemzetköziek. Iskoláik mindenki előtt nyitva állnak, megépült alkotásaik példaként. Ez a tanulmány egy Nyíregyházáról, Debrecenből és a Műegyetemről induló építész karriert mutat be. Szabó János Párizsban, tengereken túl, Kanadában és Közép-Keleten is bizonyította tehetségét, gyarapítva a magyar felsőoktatás és szellemiség hírnevét.